8.1.07

San Andres

Ze nekaj dni uzivava na otoku oz. otocku velikem 27km2. Danes sem se sel ze tretjic potapljat (po dva potopa na dan). V morju je polno koral in vidljivost je zelo dobra. Danes je bilo tudi polno mant in rib, da smo plavali med jatami. Voda ima 28 stopinj in se potapljamo brez potapljaske obleke.
Ceprav je San Andres ze zelo turisticen, so ljudje zelo nevsiljivi. Nobene gnjavaze kot drugje v turisticnih krajih. Rajske plaze so delno ze pozidane, mozno je pa se najti nekaj neokrnjenih.
Na otok sva prisla sredi najvecje sezone in sva imela kar sreco, da sva nasla prosto in cenovno ugodno prenocisce. Sva razmisljala, da bi se za kaksna dva dni premaknila na drug konec otoka pa je vse zasedeno se najmanj do cetrtka, midva pa ze v sredo letiva v Medellin pogledat kje je zivel Pablo Escobar.
Otok je bil (ali se je?) brezcarinska cona. Zato je polno trgovin podobnih duty free shopom na letaliscih. Imajo tudi zanimivo navado, da imajo pred trgovinami stole in mize ali pa kaj drugega za sedet. Tako ljudje hodijo na pijaco v trgovino, ki je v bistvu kot gostilna s trgovinskimi cenami. Na primer lokalno pivo je okoli 100 tolarjev, Heineken (0,33l) okoli 160. Tako se da zelo poceni napit. :)
Je pa internet precej drazji in pocasnejsi. Tudi sladoled je v mestu zelo drag. Okoli 2 evra (da bo v domaci valuti) za kepico. Sva pa slucajno spoznala eno nemko Helgo, ki zivi ze 8 let tu. Se je matrala, da bi nama nasla kaksno fraj sobo ob obali pa je bilo vse polno. Pri njej pa sva dobila konkretno porcijo sladoleda za 1 evro. In to zelo dobrega. Ce bo kdo slucajno sel na San Andres lahko pogleda na njeno stran - http://www.helga.sanandres.de/. Pa naj pove kje je to nasel. :)


Ni komentarjev: