2.1.09

Latakia (Al-Ladhiqiyah) in Saladinov grad (Qalaat Salah ed-Din)

Latakia - drugačna Sirija, bolj liberalna, bolj "zahodnjaška". Tukaj lahko celo slišiš kritiko predsednika. Mesto ima okoli pol milijona prebivalcev, tu je glavna sirijska luka, ki je kar v centru mesta. Plaže so pa kilometre stran. El presidente je bil rojen tu blizu. Ta stari je tudi pokopan tu nekje. Nisva šla preverit.
Včasih pozabim, da sem turist in nimam fotoaparata s seboj. To se je zgodilo tudi v Latakiji zato nimam nobene slike od tu.
Sem pa vzel fotoaparat s sabo na grad in naredil nekaj fotografij.

Grad je približno 30 km iz Latakije. Do mesta, ki je približno 6 km vstran od gradu vozijo minibusi (20SP) od tam pa služijo taksisti in motoristi. Njihova ponudba se začne pri 400 funtih (8 dolarjev) za prevoz tja in nazaj plus uro čakanja (uro je premalo za ta grad). Sploh niso pripravljeni kaj dosti spuščat cene, čeprav je zelo malo turistov. Najbolje je da greš peš naprej proti gradu. Taksisti, ki vozijo mimo so precej bolj pripravljeni peljati za razumno ceno. Midva sva šla za 50 funtov v eno smer. Nazaj pa za 150 direktno do hotela v Latakiji (nek se vidi raskoš =))


Ročno izkopan 28 metrski jarek. Na sredini so pustili "iglo" kamor so spustili dvižni most.


Ni komentarjev: