18.7.07

11.7.2007, Oxford

Kot je že v naslovu povedano, smo bili ta dan v Oxfordu - enem najbolj znanih mest na svetu po svojih kolidžih. Enega od njih je obiskoval Andrew in tako smo lahko iz prve roke izvedeli kako je tam (oz. kako je bilo, saj Andrew že šteje nekaj čez 50 poletij). Kot sem že omenila, Andrew zelo dobro predava in ga je užitek poslušat, saj večkrat začini stavke s kakšno šalo, prigodo, ki jih je kar nekaj v njegovem življenju.
Te kolidže naj bi obiskovali malce bolj inteligentni ljudje kot povprečno, vendar tudi tukaj kot povsod denar nekaj pomeni. Kakorkoli že, ti kolidži so zelo stare zgradbe (nekatere tudi po 1000 let), neverjetne arhitekture z urejenimi parki, kjer lahko poležavajo in se učijo, ali pa samo debatirajo in rešujejo svet, tako kot je rekel Andrew, da so počeli v njegovih študentskih letih. Seveda imajo tudi svoja pravila kot je do 11h zvečer biti doma, vendar tako kot povsod se posamezniki znajdejo, da kršijo ta pravila. Se pravi, če ubogaš in si not (včasih te ni) je dobro, drugače pa tudi tukaj zlahka zapadeš v slabo družbo, droge...
Ko smo imeli dovolj Oxforda, smo se odpravili nazaj proti Londonu in se ustavili v eni vasi, kjer smo jedli Fish and Chips - bljak. To je tipična angleška hrana (ocvrta riba in pomfrit).
Še prej, preden smo prišli v Oxford, smo se ustavili v eni vasici, da malce vidimo angleško podeželje. Zelo urejeno tako hiše kot okolice. Maš občutek, da tukaj podeželje res nekaj pomeni in da so doma taki ljudje, ki imajo nekaj.

Kot vam je že znano s klikom na sliko pridete v galerijo, kjer je še več slik.







Ni komentarjev: