27.2.06

Salvador

Po 30 urah (in ne 25ih kot smo pricakovali) smo prispeli v Salvador. Prtljago smo pustili pri enih slovencih. Tam smo se lahko tudi stusirali. Hvala jim. :)
Najprej smo se okrepili z jedaco in pijaco, potem pa na karneval. Ze na poti so nam svetovali kje je najboljse izstopit, da ne pademo v najhujso guzvo. Tam smo pa srecali dva domacina, ki sta nas nekaj casa vodila po dogajanju. Ona je bila spredaj in iskala najboljsa mesta, on pa zadaj kot telesni strazar. Karneval v Salvadorju izgleda podobno kot je love parade v Berlinu. Mislim, da je bilo ta dan okoli 50 ogromnih tovornjakov (trio eletricos), ki vozijo kakih 100m (plus/minus) en za drugim. Na njih pa igrajo muzikanti. Zato je vsakih nekaj metrov drugacna muzika. Mi smo seveda ostali tako dolgo, da se je se zadnji tovornjak ustavil na koncu. Bilo je res dobro.
Po karnevalu pa malo spanja na lezalnikih na plazi in zabusavanje v senci. Popoldan pa naprej proti Olindi. Nasli smo ugodno letalsko karto za manj kot 130 realov, avtobus pa pride okoli 100 in vozi 14 ur.

Ni komentarjev: