9.8.07

Škotska (Glasgow)


Ob 5-ih zjutraj sva vstala, lepo pozajtrkovala, nato pa 15 minut do odhoda avtobusa odšla na postajo kjer bi naj stal avtobus. Bilo je zelo čudno, ker avtobusa ni bilo nikjer. Bilo je še tri minute do odhoda in postajalo je vse bolj čudno. Vprašala sva mimoidočo kje je ta ulica pa ni vedela, nato sva še vprašala šoferja mestnega avtobusa in ta je rekel, da je to vzporedna ulica. Seveda sva tekla kolikor se je z nahrbtniki teč dalo. Normalno - ujela sva ga zadnjo sekundo.

Do letališča sva se odpeljala z easyBus -om, ki sva ga prej rezervirala. Obstajajo namreč razne variante kako ceneje do cilja. Simon je najdel na internetu ta easyBus in če si pravočasen, lahko privarčuješ nekaj funtov.

8:40 sva vzletela v največje mesto na Škotskem - Glasgow. Preden sva odšla do Jose-ja s katerim sva se dogovorila, da prvo noč prespiva pri njem, sva si privošlila še kavo in čaj v gostilni The Goat. Naj omenim, da sva tam prvič doživela pravo angleško vreme. Ko sva prispela v Glasgow, je bilo zelo lepo vreme, da sva sedela zunaj pred gostilno, čez nekaj časa pa se je vlilo in postalo je kar precej mrzlo. Kot sem že omenila, sva prvo noč prespala pri Jose-ju, ki je iz Mehike, vendar v Glasgowu študira. Malo sva se z njim pogovarjala in ga spraševala kako se mu dopade Škotska, pa ni bil zelo navdušen, vendar... Zanimivo, njegova družina je skoraj po celem svetu. Ena sestra v Kanadi, druga v Kaliforniji, en brat nekje v Ameriki, ostali tudi nekje drugje. Mama in oče pa sta ostala v Mehiki. Sva ga vprašala, če kaj pogreša dom, pa je rekel, da najbolj hrano ker, da tukaj hrana ni prav nič okusna. Naslednji dan zjutraj sva se odpravila pohajkovat po Glasgowu. Milsila sva, da bova preživela čudovit del dneva, ker bi naj bil Glasgow zelo zanimiv, vendar ga je pokvarilo vreme. Bilo je deževno in tako mrzlo, da naju ni prav nič veselilo veliko pešakat po mestu. Vmes sva odšla nazaj v gostilno kjer sva se ustavila prvi dan in tam nekaj pojedla. Zelo dobro je bilo. Zgleda, da Škoti bolje jedo. Porcije so pa tudi takšne kot na Pesku. Prave pohorske. Joj, ja ne boste verjeli, ampak Škoti so še bolj beli kot Angleži. Lase imajo večinoma rdeče, vendar pa so zelo prijazni. Celo šalijo se in smejejo.

Ni komentarjev: