21.11.07

San Pedro la Laguna

Zdaj smo pa tu v San Pedro la Laguna. Na drugi strani jezera. Jutri bomo pa po vsej verjetnosti sli v Quetzaltenango, drugo najvecje mesto v Gvatemali. Od tam pa verjetno proti Salvadorju.
Za tiste, ki ste se bolj leni kot jaz in se vam ne da pogledat blogov od mojih sopotnikov bom zacasno (ali pa za stalno) dokler sam kaj vec ne napisem (kar se mogoce sploh ne bo zgodilo) skopiral Matjazev tekst.

"Z barko smo sli na drugo stran jezera Atitlan in si pogledali mesto Santigo Atitlan, ki ni dosti drugace kot Panajachel. Spet dosti ameriskih gringotov in veliko trznic z vso indijansko kramo, zato smo vzeli drugo barko proti mestu San Pedro la laguna, ki pa je res nekaj posebnega... pravo bacpakersko manjse mesto z ekscentricnimi lokalci in tudi ljudmi, ki so se sem prisli najdet pa se iscejo tudi ze po 30 let ala zdej ze mame flower-power generacije in ameriski vojaki vietnamske vojne, ki so tukaj nasli svoj mir ob zelo dobri klimi in lepimi razgledi. Nekateri so tukaj odprli tudi meditacijske centre,masaze,joge...sploh pa je mesto znano po zelo ugodnih cenah ucenja spanscine. Spimo pa zraven jezera, kjer tudi sposojajo kajake in se iscemo v mrezah napetih pod pomarancami."

Ni komentarjev: