3.11.07

San Pedro Sula

San Pedro Sula je drugo najvecje mesto v Hondurasu za glavnim mestom Tegicigalpo. Vecina honduraske 'izvozne' industrije je tu. Ima najvecje in najmodernejse letalisce v drzavi, ker lezi ravno med dvema najbolj obiskanima tockama: majevskimi rusevinami Copan in 'Bay islands' - rajem za potapljace. Drugace pa ni glih lepo mesto. Je precej 'amerikanizirano' - miljon fast foodov, ogromni nakupovalni centri, ... ZDA so tu se zmeraj obljubljena dezela. Vecina se zeli preseliti tja.
Nastanjen sem pri Philipu, pol nizozemcu pol nemcu, ki ima punco od tu in ze nekaj mesecev zivi tukaj. Je ucitelj in je pred kratkim zacel uciti na privatni dvojezicni soli.
Danes do vecera nisem imel pravega delovnega elana. Sem pa zato zdaj bolj priden. :) Vceraj sta prisla se dva njegova kolega domacina in smo imeli 'momacko vece'. Jedli home made hot doge in solato(!), pili pivo in igrali karte za velike denarje. Vlozek je bil 1 lempira (manj kot 10 tolarjev oz. 4 cente). Najboljsi je zasluzil 4 lempire, najslabsi pa zgubil 6. Jaz sem ostal brez ene. Potem smo sli se pa malo v lajf.
V ponedeljek imam namen iti z ladjo v Belize (vozi samo enkrat na teden), kjer bi se naj dobila z Matjazem, ki prihaja tja iz Mehike. Ce ne bo predrago bova naredila kak potop, vecino jih pa namerava narediti v Hondurasu. Iz Belizeja jo bova najverjetneja mahnila proti Gvatemali.

Ni komentarjev: