4.11.07

Vlki zidi, mali pesi

Tu imajo skoraj vse hise ogromne zidove okoli, nekatere pa tudi bodeco zico na vrhu. Od zunaj zgledajo kot vojasnice ali pa zapori. Vsi pa majo tudi male pudle, ki za vsako malenkost lajajo - prave male posasti.
Ljudje so v manjsi kot pri nas, skoraj noben ne kadi (ceprav so cigarete zelo poceni), obozujejo karaoke, so vredu in prijazni niso pa 'polite' (kak je ze to po slovensko?) - prosim in hvala je bolj redkost pri njih. Nimajo nic proti sosednjim drzavam, kot je to v navadi, ne marajo pa mehicanov in kostaricanov, ker se imajo oni baje za nekaj vec. Aja pa za razliko od drugih "latino" americanov so zgleda bolj disciplinirani, ker lepo stojijo v vrstah (v trgovinah, bankah, ko kupujejo kino vstopnice...) in se ne prerivajo eden preko drugega.
Tole so samo prvi vtisi in so vezani zgolj na San Pedro Sula.

Ucili so me tudi Trabalenguas. To je nekaj za lomljenje jezika in da se drugi smejijo na tvoj racun. Pac cim hitreje in cim veckrat moras ponavljat dolocene besede. Kot na primer pri nas "Pesec gre cez cestisce" in podobno.
Evo ene:
Pancha plancha
con cuatro planchas
con cuantas planchas
pancha plancha?

Ali pa Paranguatirimicuaro.

Ampak se slovenscina le ne razlikuje toliko od spanscine pri izgovorjavi, da bi bilo to zelo tezko za nas, kot je baje za anglesko govorece.

2 komentarja:

mojca + pravi ...

No, vidim, da si OK in uživaš, upam, da bodo tudi kakšne fotke.

Pazi na sebe.

mojca

Simon pravi ...

Fotke vprasanje kdaj bojo. Tu ni tak luksuz z internetom kot je bil v Londonu.